Jednoduchá zásada, jak si kvůli dezertům nezkazit hubnutí do plavek: Řiďte se pravidlem tří hltů

Zda je vaším cílem zhubnout nebo udržet si aktuální váhu, dobře víte, že cukroví do vašeho jídelníčku nepatří, nemohou do něj patřit. Ale chuť na sladké si nevybírá, přepadává i ty, kteří ho nevyhledávají. Jak tedy ulahodit svým chuťovým pohárkem a nepřibrat?

Chuť na sladké lze utišit ovocem, kostkou hořké čokolády či hrstí oříšků. Když však nedokážete přestat myslet na sacherový dort, baklavu, donut s polevou či cokoli sladkého, co snese přívlastek kalorická bomba, nemusíte věšet hlavu. Je zde pravidlo tří hltů, díky kterému si vychutnáte jakýkoli dezert a nepřiberete.

Pravidlo tří hltů je u všech, kteří si striktně kontrolují svoji tělesnou hmotnost, velmi rozšířené a také oblíbené. Povoluje ochutnat vše, čemu byste se měli vyhýbat, co máte zakázáno, ALE… Ano, je zde jedno velké ALE.

Ať už to bude punčový řez nebo karamelový větrník, nejezte z nich více než tři sousta. Jen ochutnejte, každé jedno sousto si důkladně vychutnejte, vnímejte ho naplno, klidně i se zavřenýma očima, a pak čekejte.

S největší pravděpodobností se už k talíři s pamlskem nevrátíte, nebudete mít potřebu. Zjistíte, že jste měli jen obrovskou chuť na něco velmi sladkého a tak jak rychlá přišla, tak rychle odešla. Na jazyku budete mít chuť dezertu a v mysli žádné výčitky svědomí. Dříve budete cítit hrdost, neboť jste neporušili pravidla své diety, protože jste nijak neohrozili své aktuální číslo na váze.

Grilled chicken meat and fresh vegetable salad of tomato, avocado, lettuce and spinach. Healthy and detox food concept. Ketogenic diet. Buddha bowl in hands on white background, top view

Pravidlo tří hltů znají i číšníci. Ti poté, co hostovi přinesou dezert, z dálky sledují, zda už snědl první tři sousta. Pokud ano, přijdou za hostem a zeptají se ho, jestli je všechno v pořádku, nebo jestli mu dezert chutná. Vědí totiž, že první tři hlty jsou pro chuťové pohárky nejdůležitější.

Tak co? Vyzkoušíte pravidlo tří hltů i vy?

Exit mobile version