Klasickou jógu možná cvičíte, ale znáte Hot jógu?

Jóga a nejrůznější cvičení typu pilates jsou mezi ženami hodně oblíbenými pohybovými aktivitami, ale zkoušeli jste i jednu úpravu jógy, který využívá především vyšší teploty? Jedná se o hot jógu, která přináší řadu benefitů a vyplatí se této aktivitě věnovat. Pro koho je hot jóga vhodná, co potřebujete na její cvičení a co dokáže?

Hot jóga kombinuje hned několik typů jógy dohromady

V překladu znamená hot jóga cvičení horké jógy. Co si pod tím můžete představit? Je to prakticky klasická jóga, u které se využívá vyšší teplot v místnosti. Typicky jsou to teploty okolo 38 – 42 stupni Celsia. Hot jóga je někdy brána jako jiné označení pro bikram jógu. Na druhou stranu na rozdíl od bikram jógy je u hot jógy počet pozic a jejich pořadí plně v roli instruktora, které předcvičuje. Díky vyšší teplotě nastartujete metabolismus a cvičení Vám dá trochu více.

Krásnější díky hot józe? Ano!

Benefitů hot jógy je hodně. Velmi přínosná může být i v tom, že budete díky pravidelnému cvičení jógy krásnější. Ano, řečeno trochu s nadsázkou, nic nejde hned a jen jóga nepomůže. I přesto se ale cvičení hot jógy spouští metabolismus a vy budete rychleji hubnout a tvarovat určité partie těla. Pokud budete cvičit hot jógu, budete mít svaly ve větší teplotě a bude tak možné cvičit s vyšší intenzitou, ale menším rizikem zranění, a především bez bolestí svalů a kloubů. Díky józe můžete mít krásnější pleť. Protože se hot jógy cvičí ve vysoké teplotě, otevírají se póry na pokožce. A otevřené póry znamenají možnost čištění pleti. A nemluvě o tom, že pot patří mezi přírodní antibiotika. A to znamená, že dokáže zničit i kožní bakterie.

Zlepšení nálady, psychická odolnost a harmonie

I těmito slovy by se dala charakterizovat hot jóga. Tento způsob cvičení pomáhá nalézt harmonii a utéct od starostí všedních dnů. U „horké jógy“ se budete více soustředit na dýchání a mnohem lépe se tak můžete harmonicky naladit na vlnu pohody. Navíc nebudete nad ničím přemýšlet a velmi dobře si tak ulevíte i od stresu, který Vás může pronásledovat všude – doma, v práci nebo v obchodě při nakupování. U jógy vypnete a budete se soustředit jen samy na sebe. A s tím souvisí i to, že pokud budete v pohodě, budete mít i lepší náladu. Budete se usmívat, a pokud jste samy, můžete tím třeba sbalit nějakého pěkného kluka nebo muže.

Hot jóga posiluje celkové zdraví každé ženy

A nejen ženy. Vypadá to, že obecně jóga a všechny její podoby jsou určeny jen ženám, ale mohou ji cvičit i muži. Každé cvičení má něco do sebe a proč se neodlišit? Přeci jen jóga zlepšuje prokrvení organismu a posiluje imunitu člověka. A především na podzim nebo v zimě se silná imunita hodí všem. Díky soustředění na dýchání se Vám navíc zvýší kapacita plic, posílí činnost srdce a budete tímto předcházet veškerým virovým onemocněním, které na Vás mohou venku čekat. Jóga je důležitá i z pohledu čištění organismu a podpory snižování tělesné váhy.

Na hot jógy toho nebudete potřebovat mnoho, pití na prvním místě

Cvičení hot jógy nevyžaduje žádné speciální vybavení. Bude Vám stačit, když si koupíte podložku na jógu, sportovní oblečení, které bude prodyšné a bude umět dobře odvádět pot z těla. Toto vybavení si můžete koupit například na About You. Navíc, když si aktivujete About You slevový kód, nevyjde Vás ani draze. Dále nesmíte zapomenout na dostatek tekutin. Pití je důležité, jelikož hodně tekutin z organismu vypotíte i vlivem vyšší teploty v místnosti. K pití si přibalte i ručník, do kterého se budete moc utřít. Pochopitelně se bude hodit osuška na osušení po sprše. Pokud využijete slevové kódy, můžete si koupit i skvělou lahev na pití.

Exit mobile version